Generál Peztaeus sa ospravedlnil za svoj mimomanželský vzťah

27.03.2013 Celý región

Los Angeles (TASR) - Americký generál David Petraeus sa ospravedlnil za svoj mimomanželský vzťah, v dôsledku ktorého musel vlani odstúpiť z postu riaditeľa Ústrednej spravodajskej služby (CIA).
Ospravedlnenie odznelo na stretnutí s veteránmi a záložnými dôstojníkmi na Juhokalifornskej univerzite počas prvého Petraeusovho verejného vystúpenia od jeho odstúpenia v novembri 2012. Hrdina vojen v Iraku a Afganistane odvtedy žil prevažne v ústraní so svojou rodinou.
"Viem, že nikdy nezmiernim bolesť, ktorú som spôsobil svojim najbližším i mnohým ďalším," vyhlásil 60-ročný štvorhviezdičkový generál vo výslužbe. 
Súčasne však poznamenal, že "život sa ani po takejto chybe nezastaví", ale "môže a musí pokračovať". Podľa vlastných slov sa chce svojím ďalším konaním pokúsiť aspoň čiastočne napraviť škody spôsobené jeho pokleskom. 
Približne 600 účastníkov stretnutia odmenilo Petraeusa potleskom postojačky pred začiatkom i po skončení jeho príhovoru, ktorý sa zameral hlavne na problémy veteránov po návrate z vojenských misií. 
Jeden z najoceňovanejších amerických generálov sa vlani v novembri vzdal svojej funkcie po odhalení, že mal mimomanželský milostný pomer s autorkou svojho životopisu Paulou Broadwellovou.
 

Vyberte región